Ajuntament de la Pobla de Segur

La Pobla de Segur

Itineraris pel congost de Collegats i Sant Miquel del Pui

, , ,

 • El portal Natura Local aposta per promocionar el Patrimoni Natural Local dels municipis a partir de rutes i itineraris de senderisme i cicloturisme per a diferents nivells.
  A través de la seva web i principalment de les seves aplicacions (apps) per a telèfons mòbils, es poden descarregar els tracks i completar-los amb informació
  sobre patrimoni, flora, fauna i altres elements d’interès que es poden observar durant el trajecte. Els itineraris es poden seguir fins i tot sense disposar de cobertura durant l’itinerari. L’ajuntament de La Pobla de Segur ha encarregat a Natura Local la incorporació de dues propostes molt interessants per conèixer el territori de Collegats:
  Congost de Collegats
  La ruta del Congost de Collegats ens porta per ambients variats a recórrer els llocs més interessants d'aquest Espai Natural Protegit. Tindrem vistes panoràmiques als rocs de Queralt i la vall de Collegats, travessarem el Barranc de Sant Pere per anar a visitar les ruïnes del monestir de
  Sant Pere de les Maleses, visitarem la cova de la Serpent i coneixerem la seva interessant llegenda. Podrem observar també diferents varietats de rapinyaires, i ja de tornada a l’àrea de descans de la font de la Figuereta, resseguirem el curs de la Noguera Pallaresa entre parets verticals al Congost de Collegats.
  Ruta a Sant Miquel del Pui Interessant ruta pels voltants de La Pobla de Segur que ressegueix la vall del Flamisell entre horts i camps de conreu fins Sant Fructuós, enfilant després en direcció a l’ermita de Sant Miquel, lloc emblemàtic amb vistes espectaculars. La ruta ens aproparà també fins als peus de la roca Foradada on tindrem oportunitat d’observar gran nombre de voltors, i ja de tornada, tindrem vistes panoràmiques a la Pobla de Segur, al pantà de Sant Antoni als seus peus, i al Montsec d’Ares i de Rúbies amb el congost de Terradets al mig.
  Ruta de l'Aigua Aquest recorregut ens porta a conèixer l'aigua i els dos rius que conflueixen a la Pobla de Segur: el Noguera Pallaresa i el Flamisell. Coneixerem els rius, els seus ecosistemes associats i com l'aigua d'aquests ha contribuït històricament al desenvolupament econòmic de la Pobla de Segur.
 • Calendar: tot l'any
 • Addressed to: